Bibimbap kanalla

Mikä ihmeen Bibimbap? No sehän on kulhoruokaa parhaimmillaan, jolla on kyllä maailman mahtavin nimi 🙂 Bibimbap on korealainen kulhoruokien äiti, jota on myös tituleerattu korealaiseksi pyttipannuksi. Valmistuksessa ei ole ”sääntöjä”, vaan versioita on varmasti melkein yhtä monta kuin on tekijääkin!

Bibimbapin voi valmistaa ihan kasvisversiona,  mutta siihen sopii loistavasti kana, pintapaistettu lohi ja miksei maustettu tofukin. Valmistuksessa pitää harrastaa vähän multitaskingia ja keittiössä tulee olemaan monta rautaa tulessa, mutta ”kaiken sähläyksen” päätteeksi lopussa kiitos seisoo 🙂 Me teimme ensimmäisen Bibimbappimme kanalla ja tässä meidän versio tästä korealaisesta herkusta. Mutta varo vaan, tämä on koukuttavan ihanaa ruokaa ♥ Meillä tätä syötiin kolme päivää putkeen!

P.S. Meillä on tässä listalla aika paljon erilaisia vihanneksia. Vähemmälläkin määrällä pärjää. Tai vaihtele näiden tilalle omia suosikkejasi.

Bibimbap kanalla

4 kanan rintafileetä
oliiviöljyä
savupaprikamaustetta
suolaa

Lisukkeet:
1 avokado
parsakaalia
porkkanaa
kurkkua
vihreitä papuja
Pirkka soijapapuja
soijaa
sitruunanmehua
kevätsipulia
4 kananmunaa
riisiä neljälle pakkauksen ohjeen mukaan

Korealainen yleisdippi:
2 valkosipulin kynttä
1 rkl seesaminsiemeniä
2 rkl gochujang -tahnaa
2 rkl seesamiöljyä
1 rkl ruokosokeria
1 rkl soijakastiketta
1 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl hunajaa

Marinoi kanafileet lorauttamalla niiden päälle oliiviöljyä. Mausta kanat suolalla ja tulisella savupaprikamausteella. Anna marinoitua muutama tunti tai mieluiten yön yli.

Kun alat valmistamaan bibimbappia, valmista ensin korealainen yleisdippi. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Paahda seesaminsiemeniä kuumalla kuivalla pannulla kunnes ne saavat hiukan väriä. Sekoita kaikki dipin aineet keskenään. Tämä määrä riittää neljään bibimbap -annokseen.

Sulata soijapavut vesihauteessa mikrossa. Kaada pavut siivilään ja laita ne takaisin pieneen laakeaan kulhoon. Kaada papujen päälle soijaa niin että ne lähes peittyvät. Lorauta joukkoon sitruunanmehua ja anna maustua sillä aikaa kun teet muut valmistelut.

Leikkaa vihreistä pavuista päät pois ja keitä papuja runsaassa vedessä 6 min. Kaada vesi pois ja mausta pavut suolalla. Kuori porkkanat ja tee niistä ohuita tikkuja. Viipaloi kurkku ja avokado. Irrota parsakaalista nuppuja ja pilko niitä vähän pienemmiksi. Silppua kesäsipuli. Paista tai grillaa kanat kypsäksi ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Keitä samaan aikaan riisi kypsäksi. Paista myös kananmunat.

Sitten onkin aika kasata annokset!  Tässä pitää pyrkiä olemaan nopsa, jotta ruoka ei jäähdy ihan kylmäksi. Annostele riisi lautasen keskelle ja muotoille keon keskelle kuoppa. Laita kuoppaan n. 2 rkl korealaista yleisdippiä. Lisää lautasen reunoille kanakuutiot ja kaikki haluamasi vihannekset.  Nosta riisikeon päälle vielä paistettu kananmuna. Kun saat kauniin annoksen kasattua, niin ennen syömistä se kuuluu laittaa reippaasti sekaisin niin, että korealainen dippi maustaa varsinkin riisin, mutta myös kanat ja kasvikset. NAM!

P.S. Alun perin Bibimbap tarkoillaan sihisevän kuumasta, pienestä valurautapadasta, joten jos sellaisia sattuu löytymään kotoa, niin kasaa annos siihen. Näin ei tarvitse olla supertehokas, kun ruoka ei jäähdy ihan niin nopeaan.

IMG_7132

IMG_7133

IMG_7135

IMG_7138

IMG_7140

IMG_7186

IMG_7190

1 thoughts on “Bibimbap kanalla

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.